Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? (Het juiste antwoord is: Fish & chips)
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Snelkook zilvervliesrijst
35 g
Gesneden ui
50 g
Broccoliroosjes
125 g
Champignons
115 g
Schelvis met romige champignonmarinade
(Contains Milk, Fish)
100 milliliters
Visbouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 minuten in een pan met deksel.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
Bak de gesneden ui en broccoli 3 minuten.Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons en de visbouillon toe aan de hapjespan.Kook, afgedekt, 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de schelvis met marinade en 1 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Stoof, afgedekt, 3 minuten.Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de schelvis, groenten en saus eroverheen.