Pangasiusfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet met bieslooksaus

Pangasiusfilet met bieslooksaus

met gebakken aardappeltjes en wortel uit de oven

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

200 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Citroen

100 gram

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2466 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten24.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortels in lange dunne staafjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Wortel roosteren
3

Meng in een grote kom de wortels met de tijm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de bieslook en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in 6 partjes.

Vis bakken
5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslooksaus en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de koekenpan en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de wortels en aardappelen over de borden. Leg de vis ernaast en serveer met de bieslooksaus en de overige citroenpartjes.