Pangasiusfilet met bieslooksaus
Pangasiusfilet met bieslooksaus

Pangasiusfilet met bieslooksaus

met gebakken aardappeltjes en wortel uit de oven

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Carrot

⅔ piece

Yellow carrot

200 g

Potatoes

⅓ sachet(s)

Dried thyme

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

⅓ piece

Lemon

100 g

Basa fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2466 kJ
Calories589 kcal
Fat28 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate56.1 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein24.8 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortels in lange dunne staafjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Wortel roosteren
3

Meng in een grote kom de wortels met de tijm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de bieslook en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in 6 partjes.

Vis bakken
5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslooksaus en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de koekenpan en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de wortels en aardappelen over de borden. Leg de vis ernaast en serveer met de bieslooksaus en de overige citroenpartjes.