Omdat we de sperziebonen alvast voor je hebben gesneden, is dit gerecht ideaal voor een drukke dag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
175 gram
Snijbonen
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
75 gram
Gedroogde udonnoedels
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.