topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met noedels

Schelvis met noedels

Met snijboontjes

Omdat we de sperziebonen alvast voor je hebben gesneden, is dit gerecht ideaal voor een drukke dag.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

175 gram

Snijbonen

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2322 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.

7

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
8

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

9

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
10

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
11

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
12

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.