Schelvis met noedels
Schelvis met noedels

Schelvis met noedels

Met snijboontjes

Omdat we de sperziebonen alvast voor je hebben gesneden, is dit gerecht ideaal voor een drukke dag.

Allergens:
Sesame
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

175 g

Snijbonen

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

75 g

Gedroogde udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories555 kcal
Energy (kJ)2322 kJ
Fat14 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.

7

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
8

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

9

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
10

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
11

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
12

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.