Schelvis met sperziebonen en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met sperziebonen en spek

Schelvis met sperziebonen en spek

met goudbruine aardappelschijfjes

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2759 kJ
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten49.3 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels12.8 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Boontjes bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.

Ui en spekblokjes bakken
3

Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Sperziebonen afmaken
4

Roer de gebakken ui en spekblokjes door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan van het spek en bak de vis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de schelvis over de borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de sperziebonen met uien en spekblokjes. Serveer met de ravigotesaus