Schelvis met sperziebonen en spek
Schelvis met sperziebonen en spek

Schelvis met sperziebonen en spek

met goudbruine aardappelschijfjes

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

150 g

Green beans

½ piece

Red onion

25 g

Bacon lardons

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

40 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories659 kcal
Energy (kJ)2759 kJ
Fat37.1 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate49.3 g
Sugar4.9 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein27.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Boontjes bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper.

Ui en spekblokjes bakken
3

Snipper de rode ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Sperziebonen afmaken
4

Roer de gebakken ui en spekblokjes door de pan met sperziebonen en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan van het spek en bak de vis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de schelvis over de borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de sperziebonen met uien en spekblokjes. Serveer met de ravigotesaus