Dit gerecht is geïnspireerd op de Vlaamse keuken. De schelvisfilet gaar je in de oven op een bedje van zachte ui, met een fris schijfje citroen om het af te maken. De saus maak je zelf met gesmolten roomboter, verse kruiden en een beetje bouillon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Ui
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Broccoli
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
300 ml
Groentebouillon
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. De ui mag licht verkleuren. Voeg halverwege de helft van de bieslook en de bladpeterselie toe.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de citroen in plakken. Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier.
Schep de helft van de uien in een ovenschaal en leg de schelvisfilet erop. Breng op smaak met peper en zout en leg per persoon 1 plak citroen op de schelvis. Verdeel de overige ui bovenop de schelvis en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de schelvis gaar is.
Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, in 8 – 10 minuten beetgaar in de pan met bouillon. Giet de broccoli af, maar vang de bouillon op. Laat de broccoli zonder deksel uitstomen. Smelt vlak voor serveren de overige roomboter in een steelpan op middellaag vuur. Voeg een scheutje van de achtergehouden bouillon toe en breng de saus op smaak met de overige verse kruiden, peper en zout.
Verdeel de broccoli en de aardappelen over de borden. Serveer met de vis en ui uit de schenk de botersaus erover.