Schelvis met zachte ui en botersaus
Schelvis met zachte ui en botersaus

Schelvis met zachte ui en botersaus

Met broccoli en verse kruiden

Dit gerecht is geïnspireerd op de Vlaamse keuken. De schelvisfilet gaar je in de oven op een bedje van zachte ui, met een fris schijfje citroen om het af te maken. De saus maak je zelf met gesmolten roomboter, verse kruiden en een beetje bouillon.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Ui

5 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

200 g

Broccoli

¼ unit

Citroen

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2397 kJ
Calories573 kcal
Fat27 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate44 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. De ui mag licht verkleuren. Voeg halverwege de helft van de bieslook en de bladpeterselie toe.

Vis droogdeppen
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de citroen in plakken. Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier.

In de oven
4

Schep de helft van de uien in een ovenschaal en leg de schelvisfilet erop. Breng op smaak met peper en zout en leg per persoon 1 plak citroen op de schelvis. Verdeel de overige ui bovenop de schelvis en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de schelvis gaar is.

Saus maken
5

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, in 8 – 10 minuten beetgaar in de pan met bouillon. Giet de broccoli af, maar vang de bouillon op. Laat de broccoli zonder deksel uitstomen. Smelt vlak voor serveren de overige roomboter in een steelpan op middellaag vuur. Voeg een scheutje van de achtergehouden bouillon toe en breng de saus op smaak met de overige verse kruiden, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en de aardappelen over de borden. Serveer met de vis en ui uit de schenk de botersaus erover.