Serranoham pizza op een bloemkool bodem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Serranoham pizza op een bloemkool bodem

met rucola en gekarameliseerde rode ui//zelfgemaakte balsamico glaze

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1.5 el

Suiker

3 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten17.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten123.5 g
waarvan suikers31.3 g
Vezels6.8 g
Eiwitten27.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  • Snijd of scheur de serranoham in tweeën.
2
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over een bakplaat met bakpapier en smeer de passata over de bodem.
  • Beleg met de tomaat en de rode ui en bestrooi met de oregano. Verdeel de Italiaanse kaas over de pizza.
  • Bak de pizza 10 - 12 minuten in de oven en verspreid de laatste 2 minuten de stukjes coburgerham over de pizza.
3
  • Verhit per persoon 3 el zwarte balsamicoazijn en 1 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt.
  • Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed. 

OF

  • Verhit een koekenpan met 1/2 el boter op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1/2 el suiker.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over de borden en garneer met de rucola en de balsamico-crème.
  • Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak .