Serranoham pizza op een bloemkool bodem

Serranoham pizza op een bloemkool bodem

met rucola en gekarameliseerde rode ui//zelfgemaakte balsamico glaze

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Tomato

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

200 g

Passata

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sugar

3 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3331 kJ
Calories796 kcal
Fat17.5 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate123.5 g
Sugar31.3 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein27.2 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  • Snijd of scheur de serranoham in tweeën.
2
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over een bakplaat met bakpapier en smeer de passata over de bodem.
  • Beleg met de tomaat en de rode ui en bestrooi met de oregano. Verdeel de Italiaanse kaas over de pizza.
  • Bak de pizza 10 - 12 minuten in de oven en verspreid de laatste 2 minuten de stukjes coburgerham over de pizza.
3
  • Verhit per persoon 3 el zwarte balsamicoazijn en 1 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt.
  • Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed. 

OF

  • Verhit een koekenpan met 1/2 el boter op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1/2 el suiker.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over de borden en garneer met de rucola en de balsamico-crème.
  • Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak .