.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85
Basmatirijst
½ bos(sen)
Radijs
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Bosui
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
Bloem
1 el
Bruine suiker
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker per persoon. Snijd de radijs in plakken en meng goed met de wittewijnazijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.
Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en het groene deel van de bosui. Serveer met de zoetzure radijs.