Sesamrijst met sticky paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamrijst met sticky paddenstoelen

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met gember, bosui en zoetzure radijs

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85

Basmatirijst

½ bos(sen)

Radijs

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Bosui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 el

Bruine suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2688 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers19 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Wok of hapjespan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker per persoon. Snijd de radijs in plakken en meng goed met de wittewijnazijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.

Sticky paddenstoelen maken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en het groene deel van de bosui. Serveer met de zoetzure radijs.