Sesamrijst met sticky paddenstoelen
Sesamrijst met sticky paddenstoelen

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met gember, bosui en zoetzure radijs

.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85

Basmatirijst

½ bun

Radijs

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 unit

Bosui

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Bloem

1 tablespoon

Bruine suiker

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2688 kJ
Calories643 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate95 g
Sugar19 g
Dietary Fiber6 g
Protein17 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker per persoon. Snijd de radijs in plakken en meng goed met de wittewijnazijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.

Sticky paddenstoelen maken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

Serveren
4

Meng de rijst met de andere helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en het groene deel van de bosui. Serveer met de zoetzure radijs.