Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood

Met shakshuka kun je perfect variëren. Deze Italiaanse variant bereid je met verse basilicum en knoflookbrood.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Spinazie

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3161 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.6 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes, afgedekt, 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden pruimtomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of laat achterwege. Je kunt natuurlijk ook natriumarme bouillon gebruiken.

Saus afmaken
3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren laten stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van de pan die je gebruikt. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Knoflookbroodje maken
5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Snijd het broodje in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op het broodje en bak 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Schep de aardappelen en eieren in tomatensaus op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbrood.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart– en vaatziekten.