Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

met Italiaans gekruide rundergehaktballetjes als extra

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

120 gram

Rundergehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4853 kJ
Energie (kcal)1160 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels13 g
Eiwitten73 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

.
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten. Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en bak de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

.
4

Voeg de parelcouscous en de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, leg het deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen (zie TIP). Haal dan het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5–10 minuten tot de shakshuka naar wens is ingedikt.

.
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

.
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.