Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous
Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

met Italiaans gekruide rundergehaktballetjes als extra

.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Soy
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

120 g

Rundergehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ pack

Tomatenblokjes met basilicum

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4853 kJ
Calories1160 kcal
Fat59 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate78 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein73 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

.
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de cherrytomaten. Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en bak de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

.
4

Voeg de parelcouscous en de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, leg het deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen (zie TIP). Haal dan het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5–10 minuten tot de shakshuka naar wens is ingedikt.

.
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

.
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.