Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

met tomaat, cannellinibonen, feta en ei

Met Heinz Tomato Frito geef je een extra rijke smaak aan de shakshuka. De Tomato Frito van Heinz wordt namelijk op traditionele wijze bereid - knoflook en ui 2,5 uur in olie laten sudderen en daarna mengen met zongerijpte tomaten - en dat proef je!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

165 ml

Heinz Tomato Frito

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Bruine tortilla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)821 kcal
Energie (kJ)3435 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers20 g
Vezels11.4 g
Eiwitten33 g
Zout7 g

Benodigdheden

Sieve
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak 1/2 zakje Mexicaanse kruidenmix per persoon kort aan, dit duurt ongeveer 30 seconden. Voeg dan de wortel, tomatenblokjes en cannellinibonen toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en verkruimel de feta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de feta.

Eieren toevoegen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en ze dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en verse koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.