Met Heinz Tomato Frito geef je een extra rijke smaak aan de shakshuka. De Tomato Frito van Heinz wordt namelijk op traditionele wijze bereid - knoflook en ui 2,5 uur in olie laten sudderen en daarna mengen met zongerijpte tomaten - en dat proef je!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ pak(ken)
Cannellinibonen
½ stuk(s)
Wortel
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
165 ml
Heinz Tomato Frito
2.5 gram
Verse koriander
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
2 stuk(s)
Bruine tortilla
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak 1/2 zakje Mexicaanse kruidenmix per persoon kort aan, dit duurt ongeveer 30 seconden. Voeg dan de wortel, tomatenblokjes en cannellinibonen toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en verkruimel de feta.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de feta.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.
Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.
Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en ze dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.
Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en verse koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.