Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

met tomaat, cannellinibonen, feta en ei

Met Heinz Tomato Frito geef je een extra rijke smaak aan de shakshuka. De Tomato Frito van Heinz wordt namelijk op traditionele wijze bereid - knoflook en ui 2,5 uur in olie laten sudderen en daarna mengen met zongerijpte tomaten - en dat proef je!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Cannellini beans

½ piece

Carrot

1 sachet(s)

Mexican-style spices

165 milliliters

Heinz Tomato Frito

2.5 g

Fresh coriander

50 g

Feta

(Contains Milk)

2 piece

Egg

2 piece

Wholewheat tortilla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories821 kcal
Energy (kJ)3435 kJ
Fat40 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate74 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein33 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sieve
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak 1/2 zakje Mexicaanse kruidenmix per persoon kort aan, dit duurt ongeveer 30 seconden. Voeg dan de wortel, tomatenblokjes en cannellinibonen toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Toppings klaarmaken
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en verkruimel de feta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de feta.

Eieren toevoegen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren, afgedekt, 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

Tip: De bruine tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en ze dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Serveren
6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en verse koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.