Shrimp rolls met whiskeysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shrimp rolls met whiskeysaus

Shrimp rolls met whiskeysaus

met frisse salade en aardappelpartjes

De shrimp roll is geïnspireerd op het Canadese gerecht lobster roll. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid je deze heerlijke vissalade vandaag met garnalen.

Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Whiskeysaus

120 gram

Garnalen

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Citroen

¼ bosje(s)

Radijs

200 gram

Aardappelpartjes

5 gram

Verse dille & bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3152 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers4 g
Vezels10.8 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de aardappelpartjes met opnieuw 1/2 el roomboter in dezelfde pan in 12 - 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de radijs in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de little gem in grove stukken. Snijd de citroen in partjes.

Tip: Heb je extra tijd? Rasp de schil van de citroen dan met een fijne rasp voor je de citroen in parten snijd. De citroenrasp kan je later naar smaak toevoegen aan de mayonaise.

Garnalensalade maken
2

Snijd ondertussen de verse bieslook en dille fijn en houd apart. Meng in een kom de garnalen met de whiskeysaus, 3/4 van de dille, de helft van de appel en de helft van de radijs. Meng goed. Pers 1 citroenpartje per persoon over de garnalensalade en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en eventueel het sap van 1 citroenpartje per persoon.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hier 3/4 van de little gem aan toe. Voeg de rest van de radijs en appel toe en meng goed door.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en leg er een paar little gemblaadjes in. Vul de broodjes met de garnalensalade. Garneer met de rest van de verse dille. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en bieslook-citroenmayonaise.

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.