Shrimp rolls met whiskeysaus
Shrimp rolls met whiskeysaus

Shrimp rolls met whiskeysaus

met frisse salade en aardappelpartjes

De shrimp roll is geïnspireerd op het Canadese gerecht lobster roll. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid je deze heerlijke vissalade vandaag met garnalen.

Allergens:
Rye
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Cocktail sauce

120 g

Shrimp

1 piece

Hotdog bun

(Contains Rye, Soy, Wheat)

1 piece

Little gem

½ piece

Lemon

¼ bunch

Radish

200 g

Potato wedges

5 g

Fresh dill & chives

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Apple

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories753 kcal
Energy (kJ)3152 kJ
Fat55 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate37 g
Sugar4 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein23 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de aardappelpartjes met opnieuw 1/2 el roomboter in dezelfde pan in 12 - 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de radijs in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de little gem in grove stukken. Snijd de citroen in partjes.

Tip: Heb je extra tijd? Rasp de schil van de citroen dan met een fijne rasp voor je de citroen in parten snijd. De citroenrasp kan je later naar smaak toevoegen aan de mayonaise.

Garnalensalade maken
2

Snijd ondertussen de verse bieslook en dille fijn en houd apart. Meng in een kom de garnalen met de whiskeysaus, 3/4 van de dille, de helft van de appel en de helft van de radijs. Meng goed. Pers 1 citroenpartje per persoon over de garnalensalade en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en eventueel het sap van 1 citroenpartje per persoon.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hier 3/4 van de little gem aan toe. Voeg de rest van de radijs en appel toe en meng goed door.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en leg er een paar little gemblaadjes in. Vul de broodjes met de garnalensalade. Garneer met de rest van de verse dille. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en bieslook-citroenmayonaise.

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.