De shrimp roll is geïnspireerd op het Canadese gerecht lobster roll. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid je deze heerlijke vissalade vandaag met garnalen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Cocktail sauce
120 g
Shrimp
1 piece
Hotdog bun
(Contains Rye, Soy, Wheat)
1 piece
Little gem
½ piece
Lemon
¼ bunch
Radish
200 g
Potato wedges
5 g
Fresh dill & chives
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ piece
Apple
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de aardappelpartjes met opnieuw 1/2 el roomboter in dezelfde pan in 12 - 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de radijs in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de little gem in grove stukken. Snijd de citroen in partjes.
Tip: Heb je extra tijd? Rasp de schil van de citroen dan met een fijne rasp voor je de citroen in parten snijd. De citroenrasp kan je later naar smaak toevoegen aan de mayonaise.
Snijd ondertussen de verse bieslook en dille fijn en houd apart. Meng in een kom de garnalen met de whiskeysaus, 3/4 van de dille, de helft van de appel en de helft van de radijs. Meng goed. Pers 1 citroenpartje per persoon over de garnalensalade en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de bieslook en eventueel het sap van 1 citroenpartje per persoon.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hier 3/4 van de little gem aan toe. Voeg de rest van de radijs en appel toe en meng goed door.
Snijd de broodjes open en leg er een paar little gemblaadjes in. Vul de broodjes met de garnalensalade. Garneer met de rest van de verse dille. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en bieslook-citroenmayonaise.
Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.