Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli en pecorino

.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

8 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Italiaans gekruid kipgehakt

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

.
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

.
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

.
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.