Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Met broccoli en pecorino

.

Allergens:
Gluten
Wheat
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Broccoli

70 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

8 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

10 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

100 g

Italiaans gekruid kipgehakt

15 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2939 kJ
Calories703 kcal
Fat30 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate65 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein40 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

.
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

.
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

.
5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.