Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
30 gram
Zongedroogde tomaten
1 stuk(s)
Kipfilet
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Verse rigatoni
(Bevat Eieren, Tarwe)
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Bloem
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon met peper en zout. Haal de kipfilet door de bloem. Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.
Kook de pasta in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat afgedekt staan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de kookroom toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten inkoken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in plakken en serveer op de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.