Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden op deze keuken zien.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
10 gram
Rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
20 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
¼ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met kokend water. Kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste deel van de pecorino toe aan de hapjespan. Verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.