Simple Pancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Simple Pancakes

with blueberries and Greek yogurt | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

125 gram

Blauwe bessen

150 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

¼ tl

Zout

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.6 g
Eiwitten27.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Beat the eggs in a bowl.
  • Add the buttermilk to the eggs, then whisk together until light and fluffy (see Tip).
  • Weigh out 150g flour, then transfer to a bowl and add the salt, sugar and half a sachet of baking powder.
  • Fold the egg and buttermilk mixture into the flour with a spatula.

Tip: the egg mixture is ready when you can see lots of air bubbles.

2
  • Heat the sunflower oil in a frying pan over medium-high heat.
  • Pour a ladle full of batter into the pan. Fry the pancake for about 2 minutes on each side. 
  • Remove from the pan and cover with aluminium foil to keep warm.
  • Repeat these steps until you've used all of the batter, adding a little bit of sunflower oil in between each pancake if the pan dries out.
3
  • Add the blueberries to a bowl. 
  • Add the Greek yogurt to a bowl. 
4
  • Stack the pancakes on plates. 
  • Garnish with blueberries and a dollop of Greek yogurt.
  • Drizzle with honey to taste.