Singaporese Laksa met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

130 gram

Grote garnalen

½ stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Sjalot

2 cm

Verse kurkuma

90 ml

Kokosmelk

50 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Ei

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3161 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.6 g
Eiwitten37 g
Zout7 g

Benodigdheden

Soeppan
Hoge kom
Soeppan met deksel
Rasp
Vergiet

Instructies

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten aan. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe. Verlaag het vuur. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Currypasta maken
2

Rasp de kurkuma met een fijne rasp. Snijd de sjalot in grove stukken. Meng in een hoge kom per persoon: 1tl gemalen korianderzaad, 2 el geraspte kurkuma en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de sjalot en de mix van gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de peultjes toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Eieren koken
4

Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd doormidden. Snijd ondertussen het Thaise basilicum in fijne reepjes en de limoen in 4 parten.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels, taugé en garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken totdat de garnalen roze zijn. Haal de soep van het vuur en pers 1 partje limoen per persoon door de soep. Proef de soep goed, en breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kan de noedels ook in grove stukken snijden voordat je hem toevoegt aan de soep, dan eet je het gemakkelijker met een lepel!

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum, het ei en een partje limoen.