topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sloppy joe hamburger

Sloppy joe hamburger

met geroosterde aardappelschijfjes

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

200 gram

Passata

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3215 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.7 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappelschijfjes in een kom met 1/3 van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Draai halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Gehakt bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg het gehakt en de rode puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de passata, de overige Mexicaanse kruiden en de worcestershire toe, draai het vuur laag en laat 5 - 8 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje afbakken
4

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven met de aardappelen.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de radicchio en ijsbergsla toe en meng goed.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en vul ze met het gehakt in tomatensaus. Serveer met de aardappelschijfjes uit de oven en de salade.