Sloppy joe hamburger
Sloppy joe hamburger

Sloppy joe hamburger

met geroosterde aardappelschijfjes

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Tags:
Family
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato rounds

½ sachet(s)

Mexican-style spices

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

100 g

Seasoned minced meat blend

200 g

Passata

7.5 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

1 piece

Carrot bun

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories768 kcal
Energy (kJ)3215 kJ
Fat36 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate72 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de aardappelschijfjes in een kom met 1/3 van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Draai halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Gehakt bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg het gehakt en de rode puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de passata, de overige Mexicaanse kruiden en de worcestershire toe, draai het vuur laag en laat 5 - 8 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje afbakken
4

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee in de oven met de aardappelen.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de radicchio en ijsbergsla toe en meng goed.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en vul ze met het gehakt in tomatensaus. Serveer met de aardappelschijfjes uit de oven en de salade.