Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Pulled chicken
30 gram
Smokey tomatenketchup
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Avocado
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Limoen
200 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Bosui
20 gram
Kimchisaus
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
1 tl
Suiker
1.5 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de rodekool, wittekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.
Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.
Snijd de bosui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, en 2 el water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Meng ondertussen in een kleine kom de smokey tomatenketchup met 1 el water per persoon.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met de overige bosui.
Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de smokey ketchupsaus, de pulled chicken, de limoenpartjes en de koolsalade allemaal in aparte kommetjes. Serveer de avocadoplakjes op een bordje ernaast. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer met de aardappelpartjes.