Snelle burrito met pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snelle burrito met pulled pork

Zwarte bonen, mais, avocadodip en zure room

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

40 gram

Avocadodip

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gemalen korianderzaad

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Pulled chicken

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3011 kJ
Energie (kcal)720 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten34.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook, gemalen koriander en Mexicaanse kruiden 2 minuten.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: De oven zet je aan om de tortilla's op te warmen. Je kan er ook voor kiezen om de tortilla's 30 seconden per kant in een koekenpan te bakken op middelhoog vuur. Dan hoef je de oven niet te verwarmen.

2
  • Voeg de pulled pork en zwarte bonen toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg eventueel een beetje water toe om de pulled pork sneller smeuig te krijgen.
  • Voeg de passata toe en verwarm nog 3 -4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in het vergiet.
3

Verpak ondertussen de tortilla's in een aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

4
  • Beleg elke tortila met wat saus met pulled pork en zwarte bonen.
  • Serveer hierover wat mais en geraspte cheddar.
  • Garneer met wat avocado dip en zure room.
  • Plooi de tortilla langs 1 kant over de vulling. Vouw vervolgens de linker en rechter kant over elkaar heen zodat je een ronde burrito krijgt en de onderkant goed vast zit (zie Tip).

Tip: Je kunt de burrito in aluminiumfolie rollen zodat alles mooi vast blijft zitten.