Snelle burrito met pulled pork

Snelle burrito met pulled pork

Zwarte bonen, mais, avocadodip en zure room

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

40 g

Avocado dip

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground coriander

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Garlic

100 g

Pulled chicken

70 g

Corn

½ piece

Onion

100 g

Passata

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3011 kJ
Calories720 kcal
Fat33.5 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate66.9 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein34.7 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook, gemalen koriander en Mexicaanse kruiden 2 minuten.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: De oven zet je aan om de tortilla's op te warmen. Je kan er ook voor kiezen om de tortilla's 30 seconden per kant in een koekenpan te bakken op middelhoog vuur. Dan hoef je de oven niet te verwarmen.

2
  • Voeg de pulled pork en zwarte bonen toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg eventueel een beetje water toe om de pulled pork sneller smeuig te krijgen.
  • Voeg de passata toe en verwarm nog 3 -4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in het vergiet.
3

Verpak ondertussen de tortilla's in een aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

4
  • Beleg elke tortila met wat saus met pulled pork en zwarte bonen.
  • Serveer hierover wat mais en geraspte cheddar.
  • Garneer met wat avocado dip en zure room.
  • Plooi de tortilla langs 1 kant over de vulling. Vouw vervolgens de linker en rechter kant over elkaar heen zodat je een ronde burrito krijgt en de onderkant goed vast zit (zie Tip).

Tip: Je kunt de burrito in aluminiumfolie rollen zodat alles mooi vast blijft zitten.