Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist

Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist

met zoetzure komkommer, teriyaki en sugar snaps

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt

200 gram

Aardappelpartjes

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

100 gram

Sugarsnaps

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

75 gram

Zoetzure komkommer

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1222 kcal
Energie (kJ)5111 kJ
Vetten76 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers32 g
Vezels11.3 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Maak 1 hamburger per persoon van het gehakt.

Tip: Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Spek bakken
2

Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus. Verhit ondertussen in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de sugar snaps 2 minuten aan met een flinke snuf zout. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig stoven. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bak dan de helft van het ontbijtspek in de oven. Gebruik de rest de volgende dag bij het ontbijt of de lunch.

Gembermayonaise maken en snijden
3

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in plakken. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gember.

Tip: Houd je van gember? Voeg dan 1/2 cm per persoon extra toe.

Serveren
4

Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaatplakjes en de zoetzure komkommer. Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise. Schep de sugar snaps erbij en garneer met de gomasio.