Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist
Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist

Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist

met zoetzure komkommer, teriyaki en sugar snaps

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergens:
Mustard
Egg
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince

200 g

Potato wedges

35 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Brioche bun

100 g

Sugar snap peas

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 cm

Fresh ginger

2 slice

Bacon

½ piece

Kumato tomato

75 g

Quick-pickled cucumber

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1222 kcal
Energy (kJ)5111 kJ
Fat76 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate95 g
Sugar32 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Maak 1 hamburger per persoon van het gehakt.

Tip: Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Spek bakken
2

Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus. Verhit ondertussen in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de sugar snaps 2 minuten aan met een flinke snuf zout. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig stoven. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bak dan de helft van het ontbijtspek in de oven. Gebruik de rest de volgende dag bij het ontbijt of de lunch.

Gembermayonaise maken en snijden
3

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in plakken. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gember.

Tip: Houd je van gember? Voeg dan 1/2 cm per persoon extra toe.

Serveren
4

Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaatplakjes en de zoetzure komkommer. Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise. Schep de sugar snaps erbij en garneer met de gomasio.