Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Beef mince
200 g
Potato wedges
35 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
1 piece
Brioche bun
100 g
Sugar snap peas
25 g
Teriyaki sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 cm
Fresh ginger
2 slice
Bacon
½ piece
Kumato tomato
75 g
Quick-pickled cucumber
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Maak 1 hamburger per persoon van het gehakt.
Tip: Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus. Verhit ondertussen in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de sugar snaps 2 minuten aan met een flinke snuf zout. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig stoven. Schep tussendoor af en toe om.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bak dan de helft van het ontbijtspek in de oven. Gebruik de rest de volgende dag bij het ontbijt of de lunch.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in plakken. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gember.
Tip: Houd je van gember? Voeg dan 1/2 cm per persoon extra toe.
Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaatplakjes en de zoetzure komkommer. Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise. Schep de sugar snaps erbij en garneer met de gomasio.