Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
100 gram
Broccolirijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paprika
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
125 ml
Kokosmelk
90 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.• Pers ondertussen de knoflook, rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.
• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.