Snelle garnalencurry met broccolirijst
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Allergens:
Fish
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmijnrijst

100 g

Broccolirijst

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

2 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Paprika

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

125 milliliters

Kokosmelk

90 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3596 kJ
Calories860 kcal
Fat36 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate103 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.• Pers ondertussen de knoflook, rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.