Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Linguine
½ stuk(s)
Ui
¼ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
2.5 gram
Vers basilicum
50 gram
Spinazie
40 gram
Rode pesto
4 ml
Olijfolie met balsamico
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!
Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten in blik toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met balsamico.