Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Portobello
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
1.5 cm
Verse gember
0.68 stuk(s)
Bosui
20 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
100 gram
Gesneden spitskool
25 gram
Taugé
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de roomboter en 1/3 van de zoete Aziatische saus toe. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water. Rasp ondertussen de gember met een grove rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit in dezelfde wok of soeppan van de portobello de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de miso, de overige zoete Aziatische saus en 500 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Voeg de udon en de spitskool toe aan de soep en kook nog 2 - 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de zoete Aziatische saus eventueel achterwege.
Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Verdeel de udon noedels met de groenten over soepkommen en leg de portobello en de gehalveerde eieren erop. Garneer het geheel met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.