De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
65 gram
Champignons
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
75 gram
Spaghetti
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
20 gram
Kruidenroomkaas
25 gram
Geraspte belegen kaas
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Weeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Veeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte belegen kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 g groente per persoon - supergezond dus!