Snelle pasta met gehaktballen
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Tags:
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

65 g

Mushrooms

½ sachet(s)

Mexican-style spices

3 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

75 g

Spaghetti

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

20 g

Herbed cream cheese

25 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium beef stock cube

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3723 kJ
Fat43 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate73 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein46 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Casserole

Cooking Steps

Snijden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Weeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Veeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.

Saus bereiden
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Mengen en serveren
4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte belegen kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 g groente per persoon - supergezond dus!