De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met onder andere oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Leek
65 g
Mushrooms
½ sachet(s)
Mexican-style spices
3 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
75 g
Spaghetti
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
20 g
Herbed cream cheese
25 g
Grated mature cheese
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium beef stock cube
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Weeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Veeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer ze met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte belegen kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 g groente per persoon - supergezond dus!