De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
65 gram
Champignons
75 gram
Spaghetti
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
20 gram
Kruidenroomkaas
15 gram
Geraspte belegen kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de geraspte belegen kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!