De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Leek
65 g
Mushrooms
75 g
Spaghetti
3 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ pack
Chopped tomatoes
20 g
Herbed cream cheese
15 g
Grated mature cheese
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium beef stock cube
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan en halveer met een spatel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe aan de pan en bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en roerbak 5 - 6 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de geraspte belegen kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!