In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan deze snelle pasta. Iconisch en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
De Vegetarische Slager Rul Gehackt
(Bevat Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
90 gram
Penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
70 gram
Maïs in blik
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg De Vegetarische Slager Rul Gehackt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het De Vegetarische Slager Rul Gehackt uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af. Voeg de gekookte penne, het gebakken De Vegetarische Slager Rul Gehackt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop. Garneer met de overige geraspte kaas.