In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan deze snelle pasta. Iconisch en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
De Vegetarische Slager Rul Gehackt
(Contains Barley, Gluten, Soy May be present Milk, Celery, Mustard)
½ sachet(s)
Mexicaanse kruiden
¼ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Paprika
90 g
Penne
(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)
100 g
Passata
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
70 g
Maïs in blik
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg De Vegetarische Slager Rul Gehackt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het De Vegetarische Slager Rul Gehackt uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af. Voeg de gekookte penne, het gebakken De Vegetarische Slager Rul Gehackt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop. Garneer met de overige geraspte kaas.