Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum
Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum

Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum

Deze Italiaanse klassieker in de nationale kleuren is ideaal voor een drukke dag. Vergeet de tip op de achterkant van deze kaart niet te lezen, daarmee maak je het gerecht net iets specialer en ben je nog sneller klaar. De oranje paprika komt van Hollandse bodem.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Oranje paprika

½ unit

Prei

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ can

Tomatenblokjes

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories602 kcal
Energy (kJ)2519 kJ
Fat19 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de prei in fijne ringen.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika klein en de prei in fijne ringen.

2

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de paprika.
3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de paprika en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, prei, paprikapoeder en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 1 minuut. Dek de pan af en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken.

4

Voeg de helft van de oude kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Voeg daarna de penne toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Snijd de basilicum in reepjes. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige oude kaas en de basilicum.