Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Gluten)
5 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
120 gram
Rundergehakt met oosterse kruiden
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Hummus met ras el hanout
(Bevat Sesamzaad)
½ tl
Paprikapoeder
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de volkoren pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom.
• Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord en schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder en de pijnboompitten.
• Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. Vul eerst met wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.