Snelle pita's met gekruid gehakt
Snelle pita's met gekruid gehakt

Snelle pita's met gekruid gehakt

Met hummus en een frisse salade

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergens:
Gluten
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

5 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 unit

Tomaat

½ unit

Komkommer

120 g

Rundergehakt met oosterse kruiden

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

40 g

Hummus met ras el hanout

(Contains Sesame)

½ teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4075 kJ
Calories974 kcal
Fat50 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate72 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein51 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de volkoren pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom.

Bakken en salade maken
2

• Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Hummus mengen
3

• Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord en schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder en de pijnboompitten.

Serveren
4

• Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. Vul eerst met wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.