Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomatenroomsaus

Receptontwikkelaar Chiara: "Garnalen en citroen zijn een gouden duo in de keuken en spelen de hoofdrol in dit gerecht. Ik heb ervoor gekozen om deze twee ingrediënten uit te balanceren met room. De tomaten maken van het gerecht een zoet en hartig geheel."

Labels:
Caloriebewust
Familie
Snelle bereiding
Zoutbewust
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2681 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten82.6 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.3 g
Eiwitten29.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. 

Tip: Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus wat dunner te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap.
  • Garneer met de overige citroenpartjes.