Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomatenroomsaus

Receptontwikkelaar Chiara: "Garnalen en citroen zijn een gouden duo in de keuken en spelen de hoofdrol in dit gerecht. Ik heb ervoor gekozen om deze twee ingrediënten uit te balanceren met room. De tomaten maken van het gerecht een zoet en hartig geheel."

Tags:
Calorie Smart
Quick Prep
Family
Allergens:
Crustaceans
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

125 g

Red cherry tomatoes

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Arugula

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2681 kJ
Calories641 kcal
Fat20.7 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate82.6 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein29.1 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken (zie Tip).
  • Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. 

Tip: Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus wat dunner te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap.
  • Garneer met de overige citroenpartjes.