Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomatenroomsaus

Receptontwikkelaar Chiara: "Garnalen en citroen zijn een gouden duo in de keuken en spelen de hoofdrol in dit gerecht. Ik heb ervoor gekozen om deze twee ingrediënten uit te balanceren met room. De tomaten maken van het gerecht een zoet en hartig geheel."

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2970 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten41.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan for the spaghetti and cook the spaghetti for 10 - 12 minutes, covered, then reserve a small amount of the pasta water before draining and setting aside.
  • Dice the tomato and slice the onion into half rings.
  • Crush or mince the garlic.
  • Cut half of the lemon into wedges and juice the rest into a small bowl.
2
  • Melt a knob of butter in a deep frying pan over medium-high heat. When the pan is nice and hot, fry the steak and onion for 1 - 3 minutes per side.
  • When flipping the steak, add the tomatoes, garlic and half of the lemon juice.
  • Remove the steak from the pan, season with pepper and allow to rest under aluminium foil.

Did you know... onions provide numerous benefits. Not only are they rich in fibre and B vitamins, they are also high in antioxidants and vitamin C.

3
  • Add the cream to the tomatoes and crumble in the stock cube (see pantry for amount).
  • Allow the sauce to reduce for 1 minute (see Tip).
  • Add the spaghetti and cook for 1 more minute, seasoning to taste with salt and pepper.

Tip: add a splash of the reserved pasta water as necessary if the sauce is too thick.

4
  • Slice the steak against the grain.
  • Serve the spaghetti on deep plates.
  • Top with the steak and arugula and drizzle with the rest of the lemon juice.
  • Garnish with the rest of the lemon wedges.