Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
Groene currykruiden
200 gram
Oosterse wokmix
½ stuk(s)
Ui
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse koriander
½ zakje(s)
Balinese wokpasta
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1, B2 en E.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur. Fruit de ui, de knoflook, de Balinese wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.
Kook ondertussen het ei, afgedekt, in 6 - 10 minuten. Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water. Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.
Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.
Roer de noedels door de soep. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en het gekookte eitje.
Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe!